Uspješan drugi Festival medvjedića!

Drugi Festival medvjedića pod nazivom “Budi sretna priča jednog medvjedića” održan je tijekom manifestacije Porcijunkulovo 2019., točnije od 30. srpnja do 04. kolovoza. Smješten na ulazu u Perivoj Zrinskih, tzv. Medvjeđi šator otvoren je u utorak, na samom početku manifestacije, prigodnim programom koji je vodio poznati čakovečki umjetnik, Igor Baksa. Njemu su se pridružile i same tete iz MURID-a, koje su pred/i s okupljenom djecom pjevale i na taj način pozvale na igru. Silvija Pucko, izvršna direktorica, bila je službena prevoditeljica MURID-ovog influencera – Meda RANKA, koji je na kraju i otvorio Medvjeđi šator. Otvorenju su prisustvovala djeca Dječjeg vrtića Cipelica sa svojim tetama, ali i gradonačelnik Grada Čakovca, Stjepan Kovač. Nakon otvorenja, svim prisutnima se pridružio i međimurski župan, Matija Posavec.

Tijekom 6 dana Festivala medvjedića, u Medvjeđem šatoru izmjenjivale su se MURID-ove tete i MURID-ovi volonteri kako bi šator s medvjedićima bio otvoren cijeli dan (09-21h). Njima se u dijeljenju pridružio, i na taj način podržao ovu akciju, poznati glumac Jan Kerekeš, koji je udomljene medvjediće dijelio slučajnim prolaznicima u centru grada i na taj način izmamio dodatne osmijehe! Medvjeđi šator došli su posjetiti (podržati) i Dražen Srpak, gradonačelnik Murskog Središća, kao i zamjenica župana, Sandra Herman te popularni Bojan Jambrošić i Ashley Colburn. Osim njih, Festival medvjedića su podržale i druge poznate ličnosti kao što su redatelj Mario Kovač, glumica Hana Hegedušić i pjevačica Elementala – Remi, koji su kroz snimljene videe pozivali na prisustvovanje Festivalu.

U suradnji s portalom eMeđimurje, organizirana je i nagradna igra u kojoj su sretnim dobitnicima podijeljeni medvjedići, a cijeli Festival medvjedića imao je medijsku podršku i od Regionalnog tjednika (Međimurje), VTV televizije, Srce TV-a, portala Međimurjepress, Lovely Međimurje, Radia 1, Muralista te Međimurskih novina.

Festival medvjedića je završio svečanim zatvaranjem na kojem su se okupili svi uključeni volonteri i djelatnice MURID-a, kao i ostali podržavatelji. Prigodnom tombolom za njih i tortom, MURID se zahvalio svim uključenima na uspješno provedenoj akciji.

Cjelokupna akcija “Budi sretna priča jednog medvjedića” ove je godine proglašena Najakcijom Grada Čakovca pa je tako i Festival medvjedića bio sufinanciran sredstvima Grada Čakovca. U sklopu akcije planira se još i izdavanje slikovnice pod nazivom “Sretna priča jednog medvjedića”.

Ovogodišnji Festival medvjedića, kao i prošlogodišnji, omogućen je uz podršku zajednice i donatora, kojima se od srca zahvaljujemo, a to su:

Donatori medvjedića – privatni donatori, predškolske ustanove i druge ustanove i organizacije, Grad Čakovec, Hotel Park, Turistička zajednica Grada Čakovca, Hampamer šatori, Općina Pribislavec, Centar za mlade Čakovec, Helcos, OPG Hranjec, Castellum, Gradska kavana, Međimurska priroda, OPG Matučec, Grafoplast, restoran Fortuna, pizzeria Rossa, pizzeria Šut, caffe bar Rok i Stop, cvjećara Dom i dizajn, OPG vina Maček, privatni donatori.

Uz pomoć i podršku svih spomenutih, na Festivalu medvjedića udomljeno je oko 1 300 medvjedića, prikupljeno 24.000,00 kuna te ostvareno 404 volonterskih sati, od strane 40 volontera!

Još jednom, hvala vam svima!

Hvala što ste zajednica koja se brine!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Scroll to top